CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA TED KOCAELİ KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ 1923 MÜZİKALİNDE!

TED Kocaeli Koleji öğrencileri, Cumhuriyetin kuruluş hikayesini yeni kuşaklara aktarma misyonuyla tiyatro severlerin beğenisine sunulan “1923” müzikalini izlemek için 24 Eylül 2023 tarihinde Zorlu PSM Turkcell Sahnesindeydiler.

Kapsamlı bir hazırlık sonucu ortaya çıkan 1923 müzikali, Cumhuriyet’in 100. yılı düşünülerek sahneye konulmuş ve ilk temsili 23 Nisan 2023 tarihinde yapılmış bir eser. Bu eşsiz müzikalin konusu oldukça ilginç. Günümüzde Kurtuluş Savaşı Müzesine yapılan bir okul gezisiyle başlayan müzikal, müzede kaybolan dört arkadaşın bir anda kendilerini Bandırma Vapuru’nda bularak Milli Mücadele yıllarına geri dönmeleriyle devam ediyor.

Türkiye Cumhuriyeti’nin dönüm noktalarına uzanan bu büyük ve heyecanlı serüvene tanıklık eden, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyetimizin ilan sürecini, milletimizin bağımsızlık mücadelesini estetik bir dille izleyen öğrencilerimiz, müzikalin bitiminde coşku dolu anlar yaşadıklarını dile getirdiler.