TED KOCAELİ KOLEJİ ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNİN HARİKA PERFORMANSLARI BİLİM GÜNLERİ’Nİ AYDINLATTI!

TED Kocaeli Ortaokulu öğrencileri, geleneksel “9. Bilim Günleri “ etkinlikleri kapsamında 7 Mart Perşembe günü hazırladıkları etkinlikler ile yapay zekanın sınırlarını zorlayan projelerini seyircilere sundu. Öğrencilerimizin geliştirdikleri projeler ile yapay zeka konusundaki bilgi birikimleri izleyiciler tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı.

Öğrenciler, ziyaretçilere yapay zekanın günlük yaşamdaki yerini göstermek adına gerçekleştirdikleri gösterilerle dikkat çekti.

Bilim Günleri’nde öne çıkan bir diğer unsur ise, öğrencilerin yapay zeka ile sanatı birleştirdikleri yaratıcı performanslardı. Görsel sanatlar, müzik ve yazılı anlatım gibi farklı alanlarda yapılan etkinlikler, yapay zekanın sanatsal yaratıcılık üzerindeki etkisini vurguladı.