TED KOCAELİ KOLEJİNDE MATEMATİK HAFTASI ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

‘Pi” sayısı, matematiksel hesaplamalarda kullanılan bir sabittir. Genellikle 3,14 ya da 22/7 olarak kısaltılmış hali kullanılan bu sabit, bir çemberin çevresinin çapına oranı olarak bilinmektedir. Pi (π) sembolü William Jones tarafından 1706 yılında tanıtılmıştır ancak sembolü popüler hale getiren 1737’de Leonhard Euler tarafından kullanılmaya başlanmasıdır. Pi Günü her yıl 14 Mart’ta kutlanmaktadır. Bu tarih sayısal olarak 3/14 ile gösterilir.

TED Kocaeli Kolejinde ‘Pi Günü’ çeşitli etkinliklerle her yıl kutlanmaktadır. Matematik derslerindeki etkinliklerin yanı sıra beden eğitimi ve bilişim derslerinin destekleriyle disiplinler arası çalışmalar da gerçekleşmiştir. Bu kutlamalar kapsamında ortaokul öğrencileri, Pİ sayısını anlayıp, eğlenceli vakitler geçirdiler.

MATEMATİK HER YERDE!