TED KOCAELİ KOLEJİ ÖZEL ANADOLU LİSESİ BİLİM İNSANI YETİŞTİRME PROGRAMI TALİM TERBİYE KURULU ONAYLIDIR

Bilim İnsanı Yetiştirme Programı akademik performansı yüksek ve bilime meraklı öğrencilerin araştırma, uygulama ve üretkenliğini esas alarak, analiz, sentez ve değerlendirme alanlarındaki yeteneklerini geliştiren, dört yıllık bir programdır.

Bu program Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler olmak üzere iki bölümden oluşur.

BİY Programında öğrencilerimiz 9. sınıftan itibaren üniversite hazırlık çalışmalarına başlarlar.

9 ve 10. sınıfta her yıl en az altı adet deneme sınavına girerler. Bu sınavların bir kısmı Genel Merkez, bir kısmı da öğretmenlerimiz tarafından hazırlanır.

Öğrencilerimizin, proje hazırlama, bilim olimpiyatlarına hazırlık ve araştırma deneyleri çalışmaları 11. sınıf sonunda sona ermektedir.

12.sınıfta ise öğrencilerimiz üniversite hazırlık çalışmalarına dâhil edilirler.

Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız