TED Kocaeli Koleji Öğrencilerinin TOEFL Sınavı Başarısı

TED Kocaeli Koleji Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencilerinden Asya Kutbay Gürsu, Naz Aleyna Aydın, İdil Akan, Cem Anıl Sesli, Efe Demir ve Sueda Aydın girdikleri TOEFL (Test of English as a Foreign Language) sınavından aldıkları puanlarla üstün başarı elde ettiler.

TED Kocaeli Koleji Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencileri İngilizce derslerinde hazırlandıkları TOEFL IBT sınavında büyük başarı göstererek okulumuzun TOEFL IBT ortalamasını 102 puana yükselttiler.

TOEFL IBT sınavı Avrupa, Asya, Amerika, Kanada, Birleşik Krallık, Avustralya ve Yeni Zelanda dahil 150’den fazla ülkede 11.000 üzerinde üniversite ve diğer kurumlar tarafından İngilizce dil yeterliliğini belgeleyen bir sınavdır. Yurt dışındaki üniversitelerin kabul şartı olarak kabul edilen TOEFL puanı ülkemizdeki hem devlet hem özel üniversitelerin hazırlık sınıfını atlama dil yeterlilik puanı olarak kabul edilir. TOEFL IBT sınavına giren 11. Sınıf öğrencilerimiz üstün başarı ile TOEFL IBT sertifikalarını almaya hak kazanmışlardır.

Öğrencilerimizi gönülden tebrik eder başarılarının devamını dileriz.