ANA SINIFI ÖĞRENCİLERİMİZ MUTFAK ETKİNLİĞİ DERSİNDE LAHANA TURŞUSU YAPTILAR

TED Kocaeli Koleji Ana Sınıfı öğrencileri 14 Aralık 2018 Cuma günü okulumuzun mutfağında lahana turşusu yaptılar.

TED Kocaeli Koleji Ana Sınıfı öğrencileri Aralık ayı teması “Gökyüzü ve Uzay” temasının “Mevsimler ve Özellikleri-Kış Mevsimi, Yiyecek Hazırlıkları ve Yapılan Yiyecekler” konularını kapsayan mutfak etkinliği çalışmalarında öğretmenleriyle birlikte lahana turşusu yaptılar. Minik aşçılarımız lahana turşusunda kullanılan malzemeleri tanıdılar.

Mevsim sebzelerini tanıyarak içlerinde olan vitaminler hakkında sohbet ettiler. Lahanayı yıkayıp parçalara ayırdılar. Boş bir kavanoza suyu, sirkeyi, tuzu, havucu, limonu koyduktan sonra iyice karıştırdılar. Kokusu ve tadı daha iyi olması için sarımsakları minik parçalara ayırıp içine ekledikten sonra kavonoza su ekleyip beklemek üzere sınıf raflarına kaldırdılar. Bu etkinlikle ayrıca öğrencilerimizde “parça-bütün, az-çok, uzun-kısa” kavramları pekiştirip öğrencilerimizin küçük kas gelişimlerini destekledik.

Tüm fotoğrafları görmek için tıklayınız.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.