ANASINIFI 4 YAŞ GRUBU ÖĞRENCİLERİMİZ “LEZZETLİ PATATES TOPLARI YAPIMINI” ÖĞRENDİLER

TED Kocaeli̇ Koleji̇ Anasınıfı 4 yaş grubu öğrenci̇leri̇ öğretmenleri̇ i̇le canlı dersleri̇nde hep bi̇rli̇kte “Lezzetli̇ Patates Toplari” yaptılar.

15 Mayıs 2020 Cuma günü öğretmenleri ile canlı ders yapan 4 yaş grubu öğrencileri; haşlanmış patatesleri küçük küçük kesip ezerek püre haline getirdiler. Maydanozları doğrayıp pürelerine eklediler. Biraz tuz, zeytinyağı ve kırmızı toz biber ile karıştırıp yoğurdular. Bu karışımı küçük toplar halinde yuvarlayarak “Lezzetli Patates Toplarını” öğretmenleri ile aynı anda hazırladılar. Servis tabağına patates toplarını yerleştirip üzerine yoğurt koyarak, nane, kırmızı toz biber ve maydanozla süsleyip afiyetle yediler. Öğrencilerimiz bu etkinliğimizde, parça-bütün, yumuşak-sert, büyük-küçük kavramlarını tekrar etmiş oldular.