Ankara Etnografya Müzesine Çevrimiçi Ziyaret

TED Kocaeli Koleji 6. sınıf öğrencileri Türkçe dersinde Ankara Etnografya Müzesini çevrimiçi ziyaret ettiler. Kültür ve tarihimizin en önemli müzelerinden olan Etnografya Müzesinde giyim, kuşam, maden ve hat sanatı örnekleri, Anadolu’nun çeşitli yörelerine ait halı ve kilim örnekleri, Türk çini ve seramik örnekleri, el yazması pek çok eser yer almaktadır.

Müze gezisinin ardından öğrencilerimiz kendilerini seçtikleri bir eserin yerine koyarak yaratıcı yazma etkinliği gerçekleştirdiler. Daha sonra yazdıkları metinleri sırayla okuyarak hangi eserin anlatıldığını bulmaya çalıştılar. Hem eğlenceli hem de öğretici bu etkinlikle tarih ve kültürlerine ait eserleri yakından tanıyan öğrencilerimiz aynı zamanda yaratıcı yazma etkinliğiyle de yazma becerilerini geliştirme imkânı buldular.

Öğrencilerimiz müzenin iç kısmında bulunan mermer yazıtta yer alan “Burası 10.11.1938 tarihinde sonsuzluğa ulaşan Atatürk’ün 21.11.1938 tarihinden 10.11.1953 tarihine kadar yattığı yerdir.” yazısıyla da duygusal anlar yaşadılar. Arkadaşlarıyla çevrimiçi de olsa müze gezisine çıkmanın heyecanını yaşayan öğrencilerimiz gezi anılarına bir yenisini eklemiş oldular.