Artırılmış Gerçeklik Uygulaması İle Uzaya Dokunduk!

TED Kocaeli Koleji Ortaokulu 6. ve 7. sınıf öğrencileri, Fen Bilimleri dersinde Dünya ve Evren ünitesi kapsamında “Artırılmış Gerçeklik (AR)” uygulamalarıyla Güneş sistemini ve uzay teknolojisini yakından inceledi.

Yeni eğitim-öğretim yılı için belirlenen “HİBRİT İNSAN” sloganı ile birlikte, gelişen teknolojiyle birlikte Fen Bilimleri derslerini inovatif bir şekilde işlemek, öğrencilerin teknolojiyi kullanarak bilgiye ulaşmasını sağlamak hedeflenmektedir.

TED Kocaeli Koleji Ortaokulu 6. ve 7.sınıf öğrencileri, Space 4D+ uygulamasıyla Dünya ve Evren ünitesinde; gezegenleri ellerinde tutma, sınıftan uzaya roket fırlatma, ay taşıtı kullanıp uluslararası uzay istasyonunu ziyaret etme şansını yakaladı. Yuri Gagarin komutasında uzaya fırlatılan Vostok-1’in uçuşunu kontrol ettiler. Uzay araçlarının sebep olduğu Kessler sendromuna çözümler üretip Mars’taki kolonileşme hakkında tartıştılar.

Bu uygulama ile öğrenciler ulaşamayacakları gerçek bir ortama, zenginleştirilmiş sanal ortamla ulaşma ve eğlenerek konuları kalıcı bir şekilde öğrenme fırsatı elde etmiş oldular.

Tüm fotoğrafları görmek için tıklayınız