BIY PROGRAMI BİLGİLENDİRME VE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

“BIY (Bilim İnsanı Yetiştirme) Programı Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı” 26 Ekim 2019 Cumartesi günü TED Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi.

2019-2020 Öğretim Yılında lise kademesinde BİY Programını uygulamakta olan TED Okulları için 26 Ekim 2019 Cumartesi günü TED Genel Merkezi’nde “BİY (Bilim İnsanı Yetiştirme) Programı Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı” gerçekleştirildi. Toplantıya TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi Müdürü Sayın Hatice Eser, Lise Müdür Yardımcısı Sayın Aslı Taş, Matematik Zümre Başkanı Sayın Nilay Önen Kayabaş ve Fen Bilimleri Zümre Başkanı Sayın Jale Haşimoğlu katıldılar.

Toplantı TED Genel Merkez Danışmanı Sayın Mustafa Üstünışık’ın BİYP Öğrenme-Öğretme Süreci ile ilgili yaptığı açılış konuşması ile başladı. Programın gereklilikleri ve TÜBİTAK projeleri ile ilgili bilgilendirmenin yapıldığı toplantıda, Müdür Yardımcısı Aslı Taş “İnovasyon ve Girişimcilik” ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda TED Kocaeli Koleji’nde İnovasyon Kulübü çatısı altında yapılan çalışmalar, iş modeli kanvası ve öğrenciler tarafından gerçekleştirilen projeler hakkında bilgi verildi. İlgi ile dinlenen ve oldukça beğenilen sunum soru-cevap bölümü ile tamamlandı.