BTEC DAY 2018 TED İZMİR KOLEJİNDE GERÇEKLEŞTİ

Türkiye’de ilk kez TED Okullarında uygulanan BTEC mesleki eğitim programlarının uygulanması ve yeniliklerin paylaşılması TED İzmir Koleji ev sahiplendiğinde konu ile ilgili yönetici, öğretmen öğrenci ve velilerin katılımıyla 11.05.2018 tarihinde gerçekleşti.

Öğrencilerin becerilerini geliştirerek hayallerindeki mesleklere ilişkin yeterlilikleri kazandırmayı amaç edinen BTEC programlarının uygulanması ve faydalarının paylaşımı panel ve atölye çalışmalarına Türkiye Fütüristler Derneği Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Murat Şahin’in konuşması damga vurdu. Geleceğin iş dünyasında şimdinin öğrencilerini neler beklediğine değinen Murat Şahin’in konuşmasını tamamlar nitelikte ki paylaşımı ile Pearson Türkiye Genel Müdürü Özhan Toktaş Pearson’ın 2030 araştırmasını değerlendirerek geleceğin dünyasına öğrencilerimizi nasıl hazırlamamız gerektiğinin altını çizdi. 19 TED Okulunda uygulanan BTEC programının paylaşımı ve atölye çalışmaları son derece faydalı geçti. BTEC programını uygulayan TED Kocaeli Koleji’ni temsilen Sosyal Medya Dersi Öğretmeni Tuğba Otman, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Hasan Çetin ve Uluslararası Programlar Koordinatörü Buket Ertür Tuna etkinliğe katılmıştır.