CERN – AVRUPA NÜKLEER ARAŞTIRMA MERKEZİ ULUSLARARASI USTA SINIFI ETKİNLİĞİ

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi Tuana Sarımeşe, Kocaeli Bilim Merkezinin düzenlediği ‘’International CERN Masterclass-Uluslararası CERN Usta Sınıfı’’ etkinliğine katıldı.

CERN-Avrupa Nükleer Araştırma Merkezinde her yıl yapılan ‘’International CERN Masterclass-Uluslararası CERN Usta Sınıfı’’ etkinliği bu yıl Kocaeli Bilim Merkezinde 7 Mart 2019 Perşembe günü düzenlendi. Türkiye’nin farklı şehirlerinden birçok lise öğrencisinin katıldığı etkinliğe, Kocaeli ilinden 20 öğrenci katılmıştır. Okulumuz Bilim İnsanı Yetiştirme Programı öğrencilerinden Tuana Sarımeşe etkinlikte okulumuzu temsil etmiştir.

Etkinlik kapsamında öğrencimiz, Dünya ile eş zamanlı olarak CERN-Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’nin gerçek verilerini analiz etme, video konferans aracılığı ile dünyanın farklı yerlerindeki diğer katılımcılarla birlikte elde ettikleri verileri ve deneyimlerini paylaşma imkanı buldu. Ayrıca CERN’de görevli bilim insanları ile video konferans aracılığı ile bu verileri inceleyerek CERN çalışmalarında merak ettiği soruları sordu.