Dünya Çocuk Kitapları Haftasını “Okuyan Çocuk Temalı” söyleşi ile kutladık.

Lise son sınıf öğrencimiz Berrak Saraç’ın “Okuyan Çocuk” mektubu ile 5.sınıflara seslenişiyle başlayan programımız, konuğumuz Editör Ali Meriçhan Vardoğan’ın “Sahaflar, Öyküler ve Düş dünyamız” üzerine sohbeti ile devam etti. “Okumak bize ne kazandırır? Sahaf ne demektir? Eski neden değerlidir? Edebiyat bize geçmişten gelen değerleri nasıl aktarabilir? Sait Faik Abasıyanık ve Muzaffer İzgü öykücülüğünün bizde uyandırdıkları nelerdir? “konuları üzerine detaylandırılan söyleşi, öğrencilerin okumak üzerine soru ve eleştirileri ile sonlandı. Söyleşi sonunda öğrenciler özdeşim kurdukları kitap karakterleri ile dijital pano oluşturdular. Programımızı büyük bir özenle sunan Asya Özkan’a teşekkür eder, Dünya Çocuk Kitapları Haftanızı kutlarız.