Engelliler Günü” kapsamında “Engelleri Kaldırmak” konulu etkinlik

6. sınıf öğrencilerimiz Türkçe dersinde “Engelliler Günü” kapsamında “Engelleri Kaldırmak” konulu bir etkinlik düzenleyerek bu konudaki farkındalıklarını arttırdılar. Günün önemini ve anlamını ifade eden bir sunumun ardından konuyla ilgili dikkatlerini çeken bir video izlediler. Ardından engelleri kaldırmak adına proje önerilerinde bulundular.

Hepimizin birer engelli adayı olduğumuz gerçeğinden hareketle öğrencilerimiz ‘empati ve engel’ sözcüklerini bir arada kullandıkları ve kendilerini izledikleri videodaki karakterin yerine koyarak hissettiklerini ifade eden yaratıcı yazma etkinliği gerçekleştirdiler. Etkinlik kapsamında öğrencilerimiz hem günün önemi hakkında farkındalıklarını arttırdılar hem de empati yaparak kendilerini engelle yaşamak zorunda kalan insanların yerine koyma becerisi kazandılar.