FEN VE SANAT – AY’IN EVRELERİ

TED Kocaeli Koleji Ortaokulunda derslerin disiplinler arası çalışmalarla işlenmesi suretiyle öğrencilerimizin çok yönlü düşünme becerilerinin geliştirilmesini amaçlamaktayız. 5. sınıf öğrencilerimiz, Fen Bilimleri dersinde işlenen “Ay’ın Evreleri” konusundaki bilgileri ve çizimleri pekiştirmek amacıyla Görsel Sanatlar dersi işbirliğiyle tuval çalışmalarını tamamladılar. Öğrencilerimiz bu takım çalışmalarıyla öğrendikleri bilgileri tuvallere yansıttılar ve Ortaokul koridorunda sergiledikleri resimleriyle büyük beğeni topladılar.

Bilim ve sanatın işbirliğine dayandırılmış eğitim süreçlerinin, çok yönlü  düşünme becerileri kazandıracağı bilinmektedir. TED Kocaeli Koleji olarak nitelikli bir fen eğitimi için bu anlayış doğrultusunda eğitim ve öğretim ortamlarını düzenlemeye önem vermekteyiz, çünkü sanatta olduğu gibi bilimde de yeni modeller geliştirmek için hayal gücü ve yaratıcılığa ihtiyaç vardır.