FİBONACCİ GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN!

TED Kocaeli Koleji ortaokul öğrencileri her yıl geleneksel olarak Matematik öğretmenleri ile birlikte kutladıkları 23 Kasım Fibonacci gününü bu yıl çevrimiçi olarak kutladılar.
Fi sayısı diziliminin (1,1,2,3,5,8… ) ilk 4 rakamı alınarak belirlenen 11/23 tarihi tüm dünyada Fibonacci Günü olarak kabul edilir ve her 23 Kasım’da çeşitli etkinlikler ile kutlanır

5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerimiz Fibonacci gününde “Altın Oran” kavramını araştırarak Matematik derslerine hazır halde geldiler. Araştırılan bilgilerin derslerde tartışılmasının ardından doğru kavram bilgisini beyin fırtınası yöntemi ile edinmiş oldular. Doğadaki, insan vücudundaki, ünlü markalardaki ve Mona Lisa tablosundaki altın oranı fark eden öğrencilerimiz daha sonra kendi vücutlarındaki altın oranı araştırarak keyifli bir etkinlik gerçekleştirdiler. Araştırmanın sonunda öğrencilerimiz kendi seviyelerine göre ondalık sayılarda bölme işlemi tekrarı ve hesap makinesi kullanma becerileri üzerine çalışmalarını tamamladılar.

Öğrencilerimize “Şu an gerçekten matematiğin hayatın içinde olduğuna inandım!” cümlesini kurduracak etkinlikleri planlayan öğretmenlerimize ve online eğitime katılımları ile yüz yüze eğitimle aynı bilgileri edinen öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Her günümüz altın oranda olsun!