GELECEĞİN BİLİM ADAMLARI TED KOCAELİ’DE YETİŞİYOR

TED Kocaeli Koleji ‘Eğlenceli Bilim Kulübü’, yılın ilk çeyreğini mühendislik alt yapı çalışmalarına ağırlık vererek tamamladı.

İLHAM VERİYOR
TED Kocaeli Koleji 5,6 ve 7’inci sınıf öğrencilerinin tercih alanında bulunan Eğlenceli Bilim Kulübü gerçekleştirdiği deney ve etkinlikler kapsamında geleceğin Elon Musk ve Aziz Sancar’larına ilham veriyor. Her hafta birbirinden eğlenceli çalışmaları öğrencilerle buluşturan Eğlenceli Bilim Kulübü öğrencilere verilen malzemelerle, belirlenen sürede bir prototip geliştirerek yaratıcılıkları ve hayal güçleri ile birlikte el becerilerini de konuşturuyor.
İNSANLIĞA OLAN KATKI
Gerçekleştirilen deney ve etkinlikler ile birlikte bilimin gizemine merak salan öğrenciler üretmenin çevrelerine ve insanlığa olan katkılarının da bilincine varıyor. Bazen çubuk makarnalarla, dayanıklı köprüler ve binalar tasarlayarak inşaat mühendisi, hovercraft yapımı ile makine mühendisi, diş macunu yapımı ile kimya mühendisi, kullanışlı kuş yemliği tasarlayarak bir endüstri mühendisi gibi hissettiklerini söyleyen öğrenciler sosyal sorumluluk çalışmalarına destek vermeyi de ihmal etmiyor.