GOYANG HIGH SCHOOL İLE GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi 9. 10. Ve 11. sınıflardan oluşan bir grup öğrenci, Güney Kore’de yer alan Goyang High School öğrencileri ile Skype üzerinden farklı konulara yönelik görüşmelerini 2017 Ekim ayından bu yana sürdürmekteler.

Goyang, Güney Kore’nin Gyeonggi ilinde bulunan bir şehir olup, başkent Seul’e trenle 23 dakikalık mesafededir.

2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında başlayan ve halen devam etmekte olan TED Kocaeli Özel Anadolu Lisesi ve Goyang Global High School işbirliği, ilk ortak projelerini geçen yıl hayata geçirmişlerdi. Bu yıl ise TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi öğrencilerinin yazmış olduğu ‘Türkiye-Kore Dostluğu’ konulu makaleler Goyang Global High School öğrencileri tarafından oluşturulan ‘Scope in GGHS’ başlıklı blogda yayınlanmıştır. http://scopeingghs2019.edublogs.org/ linkinden ulaşabileceğiniz bu blogda Güney Kore’deki partner okulumuz ile yürüttüğümüz çalışmalarla ilgili haberleri  ve öğrencilerimizin yazdıkları makaleleri bulabilirsiniz.

Ayrıca bu yıl Goyang Global High School öğrencileri küçük bir sürpriz ile Güney Kore’nin kültürünü yansıtan farklı objeler, aksesuarlar, yiyecek ve özenle yazılmış kartpostallardan oluşan bir hediye paketi göndererek TED Kocaeli Özel Anadolu Lisesi öğrencileri ile olan arkadaşlık bağlarını pekiştirmişlerdir.

Bu yıl ‘Goyang Global High School’ öğrencileriyle çevre kirliliği, eğitim-öğretim politikaları gibi farklı konular çerçevesinde yeni projeler ile bu dostluk ve işbirliği devam edecektir.