İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi 9 ve 10.sınıf öğrencilerine İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası kapsamında 08 Mayıs 2019 Çarşamba günü Kocaeli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sevda Ergüven tarafından  “Okullarda Güvenli Yaşam “ konulu sunum yapıldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca 1987 yılından itibaren ülkemizde her yıl 4-10 Mayıs tarihleri arasında İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası etkinlikleri düzenlenmektedir. Bu etkinlikler kapsamında okulumuz öğrencilerini ve çalışanlarını bilinçlendirmek için sunumlar yapılmış, çeşitli etkinlikler planlanmıştır.

Sayın Sevda Ergüven tarafından yapılan sunumda tehlike ve risk konularına vurgu yapılmış ve riskleri ortadan kaldırmak için alınacak tedbirler üzerine beyin fırtınası yapılmıştır. Okulumuzda sağlanmış olan güvenli okul ortamlarına dikkat çekilmiş ve sürekliliğinin sağlanması için öğrencilerimizin üzerine düşen sorumluluklar anlatılmıştır.

İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili Kocaeli Üniversitesi’nde yapılan projeler ve çalışmalardan örnekler verilmiştir.