3. KİTAP HAFTASI NEBİL ÖZGENTÜRK İLE AÇILIŞINI YAPTI

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Kitap Haftası” etkinliği “Vicdan” teması ile 15 Ocak 2019 Salı günü başladı. “Her birey için vicdanlı olabilmek” temel ilkesinin kitapla birleşeceği haftanın açılış etkinliğinde gazeteci, araştırmacı, belgesel yönetmeni ve Türkiye’nin hafızası Nebil Özgentürk onur konuğu olarak öğrenci, öğretmen ve velilerle bir araya geldi.

İlk oturumda öğrenciler ile bir araya gelinen ve moderatörlüğünü Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Sibel Terzioğlu’nun yaptığı sohbette Nazım Hikmet, Yaşar Kemal ve daha birçok edebiyat ve sanat insanı anektodlarla anıldı. Geçen yıl Kitap Haftasının konuğu olan Sunay Akın’ın Nebil Özgentürk’ün hayatını anlatan belgeselini izleyen öğrenciler kıymetli araştırmacıyı yakından tanıma fırsatı buldular. Sonrasında kendi hazırladığı ve seslendirdiği Nazım Hikmet belgeseli ile büyük şairin hayatını, eserlerini tanıdılar ve doğum gününde ustayı andılar. Programın sonunda kitaplarını imzalatan öğrenciler Nebil Özgentürk ile sohbet etme imkanı da buldular. Akşam saatlerinde ise veliler ve öğretmenlerle buluşan Nebil Özgentürk hayatından kesitleri, Türk edebiyatına yön vermiş önemli yazarları ve sanatçıları anlattığı anılarıyla velilere unutulmaz bir sohbet sundu.

Programın sonunda Kurucu Temsilcisi Nilgün Çelebi tarafından Türk Eğitim Derneği Tam Eğitim Burslu öğrencilerine Nebil Özgentürk adına yapılan bağış sertifikası sunuldu.

Tüm fotoğraflar için burayı tıklayın.