KURUCU TEMSİLCİSİ VE GENEL MÜDÜR NİLGÜN ÇELEBİ’DEN MESAJ VAR

TED Kocaeli Kolejinin Sayın Veli Adayları Ve Değerli Velileri;

2022-2023 eğitim ve öğretim yılında da çocuğunuzu (çocuklarınızı) Okulumuzda yetiştirmeyi tercih ettiğiniz için size teşekkür ederiz. Dünyanın ve Ülkemizin içinden geçmekte olduğu bu zor dönemde bunu yapmak için önemli fedakârlıklara katlandığınızı biliyoruz.

TED Kocaeli Kolejinin Kurucu Temsilcisi ve Genel Müdürü olarak, 2022-2023 eğitim ve öğretim yılına başlamadan önce bazı düşüncelerimi samimi bir dille açıklamanın gerekli olduğuna ve yararlı olacağına inanıyorum. Şunu biliyorum ki; çocuğunuzu Okulumuza gönderirken Büyük Önderimiz Atatürk ve Cumhuriyetin kurucu kadroları tarafından kurulan ve yaklaşık 100 yıllık aydınlık bir geçmişi olan Türk Eğitim Derneğine güveniyorsunuz ve bunda çok haklısınız.

Çocuğunuzun kaydını yaptırdığınız veya yaptıracağınız TED Kocaeli Koleji özel bir okuldur. Bu “özel”lik Okulumuzun bir Sivil Toplum Kuruluşuna (Türk Eğitim Derneği) bağlı oluşundan ve ücretle eğitim yapmasından ibarettir. Okulumuz özel okuldur ama uyguladığı mevzuat, usul ve gelenekleriyle Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ciddi bir eğitim ve öğretim kurumudur.

TED Kocaeli Koleji özel okuldur, ancak varlıklı aile çocuklarının toplandığı bir ayrıcalıklılar okulu değildir. Aksine, düşük gelir grubundan ailelerin çocuklarının da Tam Eğitim Bursu ile okudukları ve eşit muamele gördükleri, öğrencilerini en iyi şekilde yetiştiren disiplinli bir okuldur. Çocuğunun iyi yetişmesini ve iyi derecede yabancı dil öğrenmesini isteyen aydınların seçtiği bir okuldur. Kuşkusuz, öğrencinin velisine çok değer verir fakat asıl odak noktası öğrencidir.

TED Kocaeli Kolejinde çocuklarınız, alanlarında uzman seçkin bir öğretmen kadrosuna emanettir. Bu kadro öğrenciyi en iyi şekilde yetiştirirken velilerle de sıkı temas halindedir. Bir çocuğun en iyi okula verilmesiyle anne ve babanın yetiştirme görevinin bitmediğini hepimiz biliyoruz. Çocuğu yalnız okulun yetiştirebileceğine inanmıyoruz. Bir çocuğun yetişmesinde okul, aile ve çevrenin farklı oranlarda sorumlulukları vardır.

TED Kocaeli Koleji Ülkemize yararlı, başarılı ve mutlu vatandaşlar yetiştirmeyi hedefleyen bir kaynaktır. Bu hedefe yürürken bizlerle işbirliği yapmanızı bekliyor, çok sevdiğiniz evladınızı yetkili ve güvenilir ellere emanet ettiğinizi bilmenizi istiyoruz.

En derin saygılarım ve en içten sevgilerimle.

Nilgün ÇELEBİ

TED Kocaeli Koleji