MİLLİ MÜCADELEMİZİN BAŞLANGICININ 100. YILI COŞKU İLE KUTLANDI

Kurtuluş mücadelesinin ilk adımı olan 19 Mayıs 1919’un 100. yılı TED Kocaeli Kolejinde görkemli bir tören ile kutlandı

TED Kocaeli Koleji Kurucu Temsilcisi Nilgün Çelebi ve Lise Müdürü Hatice Eser’in günün anlam ve önemini belirten konuşmalarıyla başlayan törende, ‘’Gençlik Marşı’’ herkesin katılımıyla coşkulu bir şekilde söylendi.  9 ve 10. sınıf öğrencilerimizin hazırladığı ‘’Ata’ya Özlem’’ temalı söz korosu, ‘’Gençliğe Hitabe ve Gençliğin Ata’ya Cevabı’’ performanlarıyla devam etti. Okulumuz halk oyunları ekibinin Zeybek gösterisi izleyicilere hem duygulu hem de coşkulu anlar yaşattı.Törenimiz “Gençliğin Sesi” korosu ve okul orkestramızın çalıp söylediği marşlar ve şarkılarla sona erdi. Gençlik Marşı’nı söylerek coşan TED Kocaeli Koleji Ailesi, Kolej Marşı ile kapanışı yaptı.

20 Haziran 1938 tarihinde Gençlik ve Spor Bayramı olarak kabul edilen 19 Mayıs, okulumuzda tüm hafta süren çeşitli spor ve sanat etkinlikleri ile kutlandı.

Bir asır önce atılmış ilk adımın arkasından gururla yürüyeceğimiz nice 100 yıllara.

Tüm fotoğrafları görmek için tıklayınız