MİNİKLERDEN MUTFAK ETKİNLİĞİ DERSİNDE MEYVE SALATASI
TED Kocaeli Koleji Ana Sınıfı öğrencileri 7 Aralık 2018 Cuma günü okulumuzun mutfağında “Meyve Salatası” yaptı.
TED Kocaeli Koleji Ana Sınıfı öğrencileri mutfak etkinliği çalışmalarında öğretmenleriyle birlikte “Meyve Salatası” yaptılar. Minik aşçılar, meyve salatasında kullanılan malzemeleri tanıdılar. Sağlığımızı tehdit etmeden atıştırmalık olarak yenebilecek, vitamin dolu bir tatlı olduğunu öğrendiler. Meyve Salatası yapımında kullanılan malzemeleri tanıyan öğrenciler; muz, elma, armut, mandalina meyvelerini küçük parçalara ayırdılar. Yaratıcılıklarını kullanarak tabaklarında istedikleri tasarımı yapma şansı elde ettiler. Yaptıkları meyve salatasının üzerine çikolata sosu döktüler ve afiyetle yediler. Bu etkinlikle ayrıca öğrencilerde “parça-bütün, az-çok, uzun-kısa, kompozisyon oluşturma, yeni ürün elde etme” kavramları ve becerileri ve küçük kas gelişimleri desteklenmiştir.
Fotoğrafların tamamına buradan ulaşabilirsiniz.
No Comments
Sorry, the comment form is closed at this time.