MUN Kulübü öğrencilerimiz Uluslararası ENIMUN’19 Konferansında!

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi MUN (Model United Nations) Kulübü 9. ve 10.sınıf öğrencileri, Türkiye ve dünyadaki farklı liselerden dünya vatandaşı olmaya aday öğrencilerin bir araya geldiği, İstanbul ENKA Lisesi tarafından düzenlenen ENIMUN’19 Konferansına katıldılar.

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi MUN Kulübünden 15 öğrencimiz 13- 16 Aralık 2019 tarihleri arasında kulüp danışman öğretmenleri Türkan Yaman ve Buket Ertür Tuna rehberliğinde ENKA Lisesi tarafından düzenlenen “Dünya İşbirliği” temalı ENIMUN’19 Konferansında okulumuzu başarıyla temsil ettiler. Uluslararası nitelikte olan bu konferansa Türkiye ve yurtdışındaki 40 farklı okuldan gelen 600’e yakın öğrenci katıldı. Konferansa İran, Hindistan ve Japonya delegasyonu olarak katılan öğrencilerimiz, Silahsızlanma Komitesi, Uluslararası Güvenlik Komitesi, Sosyal ve Kültürel Komite, Özel Politikalar ve Sömürgeleri Kaldırma Komitesi, Ekonomi ve Finans, Çevre Komitesi ve Güvenlik Komitelerinde başarı ile görev aldılar. ENIMUN’19 açılış Genel Kurulu toplantısında büyükelçiler olarak Gözde Banabak, Zeynep Akyürek ve Ali Ulvi Kaplan konuşma yaptılar.

MUN – Model United Nations, Birleşmiş Milletler toplantılarının içerik ve şekil olarak öğrenciler tarafından canlandırıldığı konferanslardır. Dünyanın dört bir tarafından gelen katılımcı öğrenciler, MUN konferanslarında gerçek dünya meselelerini tartışmaktadır. MUN Konferanslarının sonuç bildirgeleri, tavsiye niteliğinde Birleşmiş Milletlere gönderilmektedir. Tipik bir Birleşmiş Milletler Konferansı şeklinde geçen MUN Konferanslarında öğrenciler, kendileri için belirlenen ülkelerin birer delegesi olarak farklı komitelerde görev alırlar.

ENIMUN’19, THIMUN (The Hague International Model United Nations- Lahey Uluslararası Model Birleşmiş Milletler) tarafından akredite edilmiş uluslararası bir konferans olma niteliği taşımaktadır.