MUN Kulübü öğrencilerimiz Uluslararası TEDMUN’20 Konferansına katıldı.

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi MUN (Model United Nations) Kulübü 9. ve 10.sınıf öğrencileri, Türkiye ve dünyadaki farklı liselerden dünya vatandaşı olmaya aday öğrencilerin bir araya geldiği, TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi, tarafından çevrimiçi olarak düzenlenen TEDMUN’20 Konferansına katıldılar.

MUN – Model United Nations, Birleşmiş Milletler toplantılarının içerik ve şekil olarak öğrenciler tarafından canlandırıldığı konferanslardır. Dünyanın dört bir tarafından gelen katılımcı öğrenciler, MUN konferanslarında gerçek dünya meselelerini tartışmaktadır. MUN Konferanslarının sonuç bildirgeleri, tavsiye niteliğinde Birleşmiş Milletlere gönderilmektedir.  Tipik bir Birleşmiş Milletler Konferansı şeklinde geçen MUN Konferanslarında öğrenciler, kendileri için belirlenen ülkelerin birer delegesi olarak farklı komitelerde görev alırlar.

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi MUN Kulübünden 13 öğrencimiz 11-14 Haziran 2020 tarihleri arasında TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi, tarafından çevrimiçi olarak düzenlenen ‘Düşünceleri ve İnsanları Ortak Paydada Buluşturmak’ temalı TEDMUN’20 Konferansında okulumuzu başarıyla temsil ettiler. İlk gün yapılan TEDMUN Genel Kurulunda TED Genel Müdürü Sevinç Atabay tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından konferansa İran büyükelçisi olan katılan Zeynep Sandık ve Türkiye büyükelçisi olarak katılan Ege Selek konuşmalarını yaptılar. 10. Sınıf öğrencimiz Selin Zeynep AYDIN ise, Özel Politikalar ve Sömürgeleri Kaldırma Komitesinde onur ödülüne layık görüldü.

Uluslararası nitelikte olan bu konferansa, Türkiye ve yurtdışındaki farklı okullardan gelen 150’ye yakın öğrenci katıldı. Konferansa; İran, Colombia ve Türkiye delegasyonu olarak katılan TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi MUN Kulübü öğrencileri, Silahsızlanma Komitesi, Sosyal ve Kültürel Komite, Özel Politikalar ve Sömürgeleri Kaldırma Komitesi, Ekonomi ve Finans, Hukuk, Komitelerinde başarı ile görev aldılar. Konferansa katılarak okulumuzu en iyi şekilde temsil eden öğrencilerimize gayretleri için teşekkür ediyor, 10. Sınıf öğrencimiz Selin Zeynep AYDIN’ı aldığı ödülden dolayı kutluyoruz.