MUN (MODEL UNITED NATIONS) KULÜBÜ ÖĞRENCİLERİMİZ HOLLANDA’DA

TED Kocaeli Koleji MUN (Model United Nations – Model Birleşmiş Milletler) Kulübü öğrencileri, 8-10 Mart 2019 tarihlerinde Hollanda’nın Lahey şehrinde düzenlenen HagaMUN Konferansının onuncusuna katılmak üzere 7 Mart 2019 tarihinde Hollanda’ya uçtular. Lahey, Güney Hollanda eyaletinde Hollanda Krallığı devletinin idari başkentidir. Den Haag (veya Hague) adıyla da bilinir. Ülkenin başkenti Amsterdam’a 45 dakikalık bir mesafede bulunan Lahey, Amsterdam ve Rotterdam’dan sonra Hollanda’nın en büyük üçüncü şehridir. Güney Hollanda eyaletinde Hollanda Krallığı devletinin efektif başkenti ve içinde bulunduğu eyaletin merkezi olan Lahey, Hollanda Krallığı hükümetinin, bakanlıklarının, parlamentosunun, Hollanda Yüksek Mahkemesi’nin ve Hollanda Devlet Konseyi’nin bulunduğu şehirdir. 11 Mart tarihinde dönecek olan ekibin deneyimlerini öğrenmek için haberlerimizi takip etmeniz yeterlidir.