OKUL ÖNCESI DÖNEMDE İNGİLİZCE PROGRAMI

Okul Öncesi Programında İngilizce 15 saat ders içerir.

TED Kocaeli Koleji Okul Öncesi Programında toplam 15 saat İngilizce dersi yapılmaktadır. Bu derslerin;

• 8 saati Ana Dalda (Main Course),
  • 4 saati Story-Fun (eğlenceli hikâye) adı altında hikâye anlatma/okuma, hikaye üzerinden oyun ve aktiviteler eşliğinde dramalar oluşturma dersleri şeklinde,
  • 3 saati native speaking teacher tarafından Görsel Sanatlar, Eğlenceli Bilim, Günlük Yaşam Becerileri ve Mutfak Etkinliklerini uygulamalı alan derslerinde sınıf öğretmeninin etkinliklerine “eşlik” edilerek uygulanmaktadır.

Eşlik edilen derslerin planlanması ve yürütülmesi derslerin kendi öğretmenleri tarafından sağlanmakta olup, İngilizce öğretmenleri ise ders esnasında öğrencilerle sürekli sözlü iletişimde bulunmaktadırlar. Eşlik sisteminin en önemli amaçlarından biri İngilizce dersinin sınıf dışı bir atmosferde gerçekleştirilmesi suretiyle öğrencilerin İngilizce’yi günlük hayatlarında daha kolay kullanmalarıdır. Böylece günlük yaşam becerilerini de içine alan okul öncesi kazanımları çift dilde eş zamanlı olarak verilir.

ATATÜRK KÖŞESİ

BAĞLANTILAR