Okul Öncesi Dönemde Sosyal duygusal öğrenme” Veli Semineri

25.09.2020 tarihinde TED Kocaeli Koleji psikologlarından Selda Demirtaş tarafından hazırlanan “Okul Öncesi Dönemde Sosyal Duygusal Öğrenme” konulu veli semineri Google Meet üzerinden gerçekleştirilmiştir.

Veli seminerimizde okul öncesi dönemde temel duygusal becerilerin geliştirilmesi ve desteklenmesi için öğretmen ve veli desteğinde önemli olan yaklaşımlar vurgulanmıştır. Okul öncesi dönemde temel duygusal beceri gelişiminin çocuğun akran ilişkilerine etkileri ve akademik başarı süreçlerine yansıması dile getirilmiştir.

Pandemi sürecinde çocuklarda görülebilecek stres tepkileri ile ilgili gözlemlerin hangi tutum ve davranışlar üzerinden yapılabileceği, pandemi sürecinde çocuğa iyi gelecek olan rutinler ve sınırların belirlenmesi ile ilgili ipuçları veliler ile paylaşılmıştır.