ÖLÇME DEĞERLENDİRME

Okul Öncesi Eğitiminde Panel sunumları ve Portfolio sunumları çocukların bilgi ve deneyimlerini etkili bir şekilde paylaşmalarını sağlayan önemli Ölçme ve Değerlendirme teknikleridir.

TED Kocaeli Koleji Anasınıfı öğrencileri 1. Dönem sonunda Panel Sunumu tekniğini ve yıl sonunda da Portfolio Sunumunu kullanarak belirlenen süre içinde ailelerine sunum yaparlar.

Panelin içeriğinde öğrenciler o ayın teması ile ilgili yaptıkları tüm etkinliklerin (Türkçe Dil Etkinliği, Matematik Etkinliği, Sanat Etkinliği, Oyun ve Hareket Etkinliği, Fen ve Doğa Etkinliği, İngilizce dersleri, Mutfak Etkinliği ve Bahçe Etkinliği) sistemli bir şekilde düzenlenmesinde ve analiz edilmesinde öğretmenlerinden destek alırlar. Öğrencilerimiz hazırlanan görseller ile  ailelerine bildiklerini ifade etme fırsatı bulurlar.

Portfolio sunumu için öğrenciler, yıl içinde öğrendikleri tüm temalar ile ilgili yaptıkları etkinliklerden ürünleri seçerek öğretmenleri ile birlikte hazırlık yaparlar. Bu hazırlıklarla velilere interaktif istasyonlarda öğrencilerin öğrendikleri bilgileri, amaçlanan kazanım ve göstergeleri, beyin fırtınalarına verdikleri ilginç cevapları, ürün fotoğraflarını, öğretmen ve çocuk yorumlarını gözlemleme imkânı sağlanır. Ayrıca bu etkinliklerle öğrenciler sunum becerilerini ve iletişim yeteneklerini geliştirmiş, öğrendiklerini aktif olarak kullanma fırsatı bulmuş olurlar.

ATATÜRK KÖŞESİ

BAĞLANTILAR