ORTAOKUL 8. SINIF ÖĞRENCİLERİNE LİSEDE UYGULANAN PROGRAMLAR TANITILDI

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesinde uygulanan ulusal ve uluslararası programlar ve çalışmalar hakkında ortaokul 8. sınıf öğrencilerimize bilgi verildi.

29 Mart 2019 Cuma günü TED Kocaeli Koleji Lise Müdürü Hatice ESER ve lise öğrencileri tarafından yapılan sunumda, lisemizde uygulanan ulusal ve uluslararası programlarla zenginleştirilen çalışmalar ortaokul 8. sınıf öğrencilerimize tanıtıldı. Ulusal müfredatın içeriğini genişleten ve üniversite desteği ile güçlendirilen Bilim İnsanı Yetiştirme (BİY) Programının öğrenci seçim kriterleri hakkında bilgi verildi. BİY Programına devam eden öğrenciler yaptıkları projeleri ve bu projelerin sağladığı avantajları anlattı.

BTEC Sanat ve Tasarım ile BTEC Yaratıcı Medya Üretimi dersi alan öğrencilerimiz hazırlamış oldukları ürünleri paylaştı. Uluslararası geçerliliği olan ve yurtdışı üniversite başvurularında avantaj sağlayan BTEC sertifikalarının önemi vurgulandı. TED-Kanada Öğrenci Değişim Programının avantajlarını 2018-2019 öğretim yılının ilk dönemini yurt dışında okuyarak okulumuza tekrar dönen öğrencimiz, yurt dışı öğrenci değişimi programı ile edindiği kazanımların üniversiteye yönelik hedeflerindeki değişikliği arkadaşları ile paylaştı. Ayrıca okulumuzun yabancı dil politikasını destekleyen yabancı dil derslerinde alınan uluslararası geçerliliğe sahip sertifikalar ve yabancı dilde yürütülen öğrenci kulüpleri tanıtıldı. Her lise öğrencisinin yürütmekte olduğu akademik ve sosyal kulüplerde yapılan çalışmaların üniversitede sağlayacağı imkanlardan bahsedildi.

8. sınıf öğrencilerimiz TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesinde uygulanan programların içeriğini, yapılan akademik çalışmaları destekleyecek kültür, sanat ve spor etkinliklerini ilgi ile dinlediler.