Ortaokul Öğrencilerimiz “Math Game Day” Uluslararası Matematik Yarışmasında!

Avrupada geçtiğimiz yıl 19 ülkeden 14000 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen “Math Game Day” Uluslararası Matematik Yarışmasına bu yıl TED Kocaeli Koleji Ortaokulu 5-6 ve 7.sınıf öğrencileri Avrupa okulları ile aynı anda katıldılar. 5 Aralık Perşembe günü okulumuz konferans salonu ve BT dersliğinde online olarak gerçekleşen “Math Game Day” yarışması, tüm öğrencilerimizin birlikte katılım sağlaması ile heyecanla tamamlandı. ”Dört İşlem Becerisi” odaklı soruların yer aldığı yarışmada 20 dakika boyunca hızlı ve doğru olacak şekilde en çok işlemi doğru yanıtlayan takımların öne geçtiği yarışmada öğrencilerimiz, eğlenirken işlem yapabilme hızlarını ölçtü.

Üç etaptan oluşan yarışmada, Avrupa çapında 383 5. sınıf takımının katılımı sonucu tüm 5. sınıflarımız “Purple Star Ranking”, 291 6. sınıf takımının katılımı sonucu tüm 6. sınıflarımız “Blue Star Ranking”, 281 7. sınıf takımının katılımı sonucu 7C sınıfı “Blue Star Ranking”, 7A ve 7B sınıflarımız “Orange Star Ranking” başarısı göstermiştir. Öğrencilerimizi tebrik ederiz.