PharmaSono (Ses Yolculuğu) Uzmanı Meriç Fıratlı TED Kocaeli Kolejinde!

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi öğretmenleri ve 11. sınıf öğrencileri “Ses Yolculuğu” uzmanı Meriç Fıratlı ile ses ve müziğin soyut evreninde farklı bir deneyim yaşadılar.

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi öğretmenleri ve 11.sınıf öğrencileri 2 ve 4 Haziran 2020 tarihlerinde gerçekleşen etkinlikte “Ses Yolculuğu” uzmanı Meriç Fıratlı ile ses ve müziğin soyut evreninde farklı bir deneyim yaşadılar. Meriç Fıratlı “İnsanlar müzik ve sesle neden ve nasıl duygulanır ya da mutlu olur?” sorusu ile başladığını söylediği yolculuğunu paylaştıktan sonra sesin, ritmin insan zihninde ve vücudunda nasıl etkiler yarattığını anlattı. Katılımcılara; gonglar, Himalaya kaseleri, kristal kaseler, rüzgar çanları, davullar ve birçok değişik çalgı eşliğinde kısa bir meditasyon seansı yaptıran Meriç Fıratlı bu dinlenme ve kendine dönme ritüellerinin günlük hayat içerisinde kullanılmasının kişinin yaşam kalitesini artıracak yöntemlerden biri olduğunu da vurguladı.

Müzik eğitimine Kültür Bakanlığı Devlet Çoksesli Çocuk Korosunda başlayan, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı mezunu Meriç Fıratlı, kariyer yolculuğu sırasında çeşitli orkestralarla ulusal ve uluslararası festivallere ve konserlere katılmış, 2009’da Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, keman anasanat dalı master programından mezun olmuştur. 2011’de Ses Terapi Birliği’nin (İspanya) sesle iyileştirme ve armonik şarkı söyleme ile ilgili yoğunlaştırılmış programına katılan sanatçı, bireysel atölye ve seanslarını PROJECTS of BEING adıyla dünyanın çeşitli ülkelerinde sürdürmekte ve Viyana’da yaşamaktadır (www.mericfiratli.com). Sohbetin sonunda öğretmen ve öğrencilerimizden gelen soruları yanıtlayan konuğumuz Meriç Fıratlı’ya bu özel etkinlik için çok teşekkür ediyoruz.