‘SEN DE BIR ZAMANLAR ERGEN OLDUN’

Fen Bilimleri ve PDR Bölümlerinin ortak çalışması olan “Sevgili Ergenliğim” etkinliği  5. ve 6. Sınıf öğrencilerimizle 20-24 Nisan haftasında gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz ergenlik sürecinde yaşayacakları değişimlerle ilgili öz-değerlendirme ve aile röportajları yaparak keyifli vakit geçirdiler.

Ergenlikte öğrencilerin yaşadığı ya da yaşayabileceği duygu durum ve davranış değişiklikleri, ergenlik sürecinde yaşanabilen; hayal kurma, dalgınlık, konsantrasyonda güçlük, iletişim kurmada güçlük, utangaçlık, ani sevinç ve ani öfke anları, dış görünüşünü beğenmeme, dikkat çekme isteği durumlarına örnekler verilerek yaşayacakları değişimlerle ilgili öz-değerlendirme yapmaları sağlandı. Bu değişimlerle ilgili aileleri ile röportaj yapan öğrenciler hem keyifli vakit geçirdiler hem de yalnız olmadıklarını hissettiler.