TEB’Lİ ÖĞRENCİLERDEN TED KOCAELİ ZİYARETİ

Türk Eğitim Derneği Tam Eğitim Burslu (TEB) üniversite öğrencileri Marmara Bölgesi Bahar Toplantıları’nı 8 Mayıs 2018 tarihinde Kocaeli’de gerçekleştirdiler.

İki günlük toplantı programlarının ilk gününde TEB’li öğrenciler, TED Kocaeli Kolejini ziyaret etti. TEB’li öğrenciler arasında birlik ruhu oluşturmak amacıyla gerçekleşen bu ziyarette iki oturumdan oluşan sinerji çalışmaları yapıldı.

TED Kocaeli Koleji Tam Burslu Öğrencilerinin Marmara bölgesinde farklı üniversitelerde okuyan TEB’li öğrenciler ile bir araya gelmesi öğrencilerin TED aidiyet duygularını ve motivasyonunu pekiştirdi. Ortak süreçleri yaşamış ve başarılı bir şekilde eğitim hayatlarını sürdüren üniversiteleri abi ve ablaları ile tanışmak ve kaynaşmak öğrenciler için büyük bir motivasyon kaynağı oldu.

TEB’li üniversite öğrencilerinin okul hayatları ile ilgili tecrübelerini aktardıkları ve TED Kocaeli Koleji TEB’li öğrencilerinin sorularını sordukları sabah oturumunda genel olarak okul hayatı, akademik çalışmalarının düzenli bir biçimde sürdürülmesi ve arkadaşlık ilişkileri üzerine yoğunlaşıldı. Öğlen yemeğinden sonraki ikinci oturumda üniversite ve meslek tercihleri hakkında paylaşımlarda bulunuldu. TED Kocaeli Koleji TEB’li öğrencileri, üniversiteli abi ve ablaları ile bol bol sohbet etme ve merak ettiklerini öğrenme fırsatını elde ederek eğitim hayatlarına dair vizyonlarını oluşturma yolunda birikimler elde etmiş oldular.

Tam Eğitim Burslu üniversite öğrencilerine ziyaretleri ve katkıları için çok teşekkür eder, TED Kocaeli Koleji TEB’li öğrencilerimizin çok değerli emek ve çabaları sonucunda mutlu ve başarılı sonuçlara ulaşmalarını dileriz.