TED İLE HEP EN ÖNDE! TED Kocaeli Koleji Ortaokulunda İngilizceyle Birlikte Almanca veya İspanyolca Öğretimi Yapılır

TED Kocaeli Koleji Ortaokulunda yabancı dil öğretimi öğrenci odaklı, öğrenme ve eleştirel düşünme temelleri üzerine yapılandırılmıştır.

Ortaokula geçiş öncesinde 4. sınıftan itibaren her yıl olmak üzere, öğrencilerimize akademik yılın başında uygulanan hazırbulunuşluk sınavı sonucunda ihtiyaç duyan öğrencilere destek vermek amacı ile çalışmalar yapılmaktadır. Hafta sonu sunulan İDP (İngilizce Destek Programı) ile birlikte hafta içi Shadow-Teaching (gölge öğretmenlik) uygulamaları ile öğrencilerimize bireysel ihtiyaçları doğrultusunda destek verilmektedir.

Öğrencilerimizin yaş ve seviyelerine uygun uluslararası sınavlarda rahatlıkla başarı gösterebilmelerine zemin hazırlamak da hedeflerimiz arasındadır. İlkokulda Cambridge STARTERS, MOVERS ile başlayan hazırlıklar, ortaokulda FLYERS, KET, PET sınavlarıyla devam eder. Okulumuzda tüm 5.sınıf ve 8.sınıf öğrencilerine ‘Pearson Benchmark’ sınavı uygulanmaktadır, bu doğrultuda öğrencilerin İngilizce becerilerinin gelişimi uluslararası geçerliliği olan bir belge ile kanıtlanır.

İkinci Yabancı Diller programımız Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programına (Common European Framework of Reference for Languages) uygun olarak hazırlanmıştır. Seçtikleri ikinci yabancı dilde (Almanca veya İspanyolca) öğrencilerimizin dört dil becerisine; yazma, konuşma, dinleme ve okumaya eşit oranda hakim olmaları ve doğru dilbilgisi kullanmaları hedeflenmektedir. Amacımız özellikle öğrencilerimizin temel iletişim becerilerini edinmeleri konusunda onlara destek olmaktır. Uyguladığımız İkinci Yabancı Dil eğitiminin uluslararası bağımsız yurtdışı merkezler tarafından belgelenmesi amacıyla öğrencilerimiz FİT A1/A2 (Goethe Enstitüsü) ve DELE A1/A2 (Cervantes Enstitüsü) sınavlarına hafta sonu kurslarımızda hazırlanmaktadır.