TED İLE HEP EN ÖNDE! TED KOCAELİ KOLEJİ ÖZEL ANADOLU LİSESİNDE ÖĞRENCİ KULÜPLERİ ve REHBERLİK ÇALIŞMALARI

TED Kocaeli Koleji Psikolojik Danışma ve Rehberlik (PDR) Birimi, Lise öğrencilerimizin gelişim dönemi özelliklerini dikkate alarak, karşılaştıkları güçlükleri sorun haline dönüşmeden çözmelerine yardımcı olmayı hedefleyerek öğrenci ve velilere akademik ve sosyal anlamda hizmet vermektedir.

TED Kocaeli Koleji Lise öğrencileri Akıl Oyunları Kulübü ile çeşitli grup oyunları ve bireysel oyunlar eşliğinde problem çözme, olasılıklar mantığını anlama, ayırt etme, dikkatli ve öngörülü olma, zaman yönetimi, organizasyon ve mücadele etme becerileri kazanmaktadırlar.

BTEC – İngiltere Teknoloji ve Eğitim Konseyinin denetiminde 9. Sınıf öğrencilerine açılan BTEC Programı, öğrencilere mesleki yeterlilikler kazandırmayı amaçlayan, uygulama odaklı, pratik ve canlı bir eğitim modelidir. Türkiye’de ve Orta Doğu’da sadece okulumuzda 9. sınıf öğrencilerine açılan Yaratıcı Medya Üretimi – Seviye 2 Sertifika Programının amacı, gerçek senaryolar ve iş dünyasının seçkin firmalarıyla yapılan projelerle öğrencilerimize gelecekteki mesleklerini seçmekte destek olmaktadır. Okulumuzda uygulanmakta olan “BTEC Yaratıcı Medya Üretimi Programında” öğrenciler çeşitli markalar için hazırladıkları gerçek senaryolar ile kendi reklamlarını üretmeyi öğrenirler.

MUN (Model United Nations), Model Birleşmiş Milletler Kulübünde öğrenciler dünya gündeminde bulunan evrensel sorunlara çözüm ararlar. TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi MUN Kulübü öğrencileri 2017 yılından bu yana yurt içi ve yurt dışında birçok konferansa katılarak araştırma, yazma, tartışma, topluluk önünde konuşma yapma, fikirlerini ifade etme gibi becerileri geliştirme olanağı bulmuşlardır.

TED Kocaeli Koleji CSI (Crime Scene Investigation – Olay Yeri İnceleme) Kulübü, öğrencilerini kriminoloji konusunda araştırmacı bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bu kulüpte öğrenciler “Olay yeri” kavramını anlamaya, DNA, Parmak izi, Yüz tanıma gibi uygulamalı çalışmalar yaparak fiziksel kanıt bulmaya çalışırlar ve Kulüp aktivitelerini ulusal turnuvalara taşırlar.