TED KOCAELİ, GELECEĞİN HİBRİT İNSANLARINI YETİŞTİRİYOR

Günümüzde sıklıkla karşımıza çıkan ‘hibrit’ kavramı, daha donanımlı ve güçlü bir yarın için eğitimin de olmazsa olmazları arasında. Ülke genelinde 39 okulu ile eğitim faaliyetlerini sürdüren Türk Eğitim Derneği, 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılının sloganını “Hibrit İnsan” olarak belirledi. TED Kocaeli Koleji de, öğrencilerini geleceğe daha güçlü ve donanımlı hazırlamak adına ‘hibrit insan’ çalışmalarına başlıyor

EĞİTİMDE ‘HİBRİT İNSAN’ KAVRAMI
Günümüzde yaşanan gelişmelerle birlikte neredeyse her alanda hayatımıza yeni kavramlar girmeye başladı. Son zamanlarda da sıklıkla duyduğumuz bir kavram da ‘Hibrit’. Çalışma hayatında da kullanılan bu kavram, bir kişinin sadece tek bir alanda değil farklı alanlarda uzmanlaşarak, birden fazla görev alması olarak nitelendiriliyor. Önceden üniversite eğitimi, kişinin kariyerini ömür boyu sürdürmesini sağlarken günümüzdeki üniversite eğitimiyle bu durum imkansız hale geldi.

‘ÇOK YÖNLÜ’ VE ‘SÜREKLİ ÖĞRENİM’
Diğer sektörlerde olduğu gibi eğitim alanında da görmeye başladığımız ‘hibrit’ kavramıyla, kişilere farklı alanlarda eğitim verilmesi amaçlanıyor. Teknoloji gelişiyor, iş dünyasında birçok kavram ve yeni iş pozisyonları da ortaya çıkıyor. Kurumlar ve şirketler de gelişen bu teknolojiye hakim olabilecek ve öğrenme çevikliğine sahip eleman arayışına giriyorlar. Eğitimdeki ‘hibrit’ anlayışı da, kişilere çok yönlü olabilme ve sürekli öğrenebilme özelliğini vermeyi amaçlıyor.

DAHA DONANIMLI BİR GELECEK
Türkiye’de çağdaş eğitimin öncüsü olan Türk Eğitim Derneği Okulları da yeni eğitim yılıyla birlikte ‘hibrit insan’ odaklı çalışmalarına başlıyor. Daha iyi bir gelecek adına daha bir eğitimi amaçlayan ve bu doğrultuda çağın getirdiği yenilikleri takip eden TED Kocaeli Koleji, misyon edindiği ‘ömür boyu öğrenme’ ilkesi doğrultusunda öğrencileri geleceğe daha donanımlı hazırlayacak. Sosyal sorumluluklar ve ilkeler doğrultusunda öğrencilerini yetiştiren TED Kocaeli Koleji, teknik ve teknoloji alanlarında da her bireyi etkin kullanıcı konumuna da taşıyor.

FARKLI ALANLARDA EĞİTİM
‘Çok yönlü’ kavramında öğrencilerine farklı alanlarda beceriler kazandırmayı amaçlayan TED Kocaeli Koleji, sanat ve spor alanındaki eğitimlerine de kuruluşundan bugüne kadar büyük bir önem veriyor. Yabancı dil eğitimiyle birlikte öğrencilerine kendilerini ifade etme noktasında ulusal ve uluslararası alanda yeni platformlar da oluşturan TED, sürekli öğrenmeyi gerektiren ‘merak’, ‘farklı bakış açısı’ ve ‘öz disiplini’ de yükseköğretime geçmeden vermiş oluyor.