TED KOCAELİ KOLEJİ 3. SINIF ÖĞRENCİLERİ DİSİPLİNLER ARASI ÇALIŞMALAR YAPIYORLAR

TED Kocaeli Koleji Özel İlkokulu 3. sınıf öğrencileri Ocak ayı içerisinde disiplinler arası çalışmalarına devam ettiler. Hayat Bilgisi dersine ait “Sağlığını korumak için mevsimlere özgü yiyeceklerle beslen.’’ kazanımı doğrultusunda Görsel Sanatlar ve İngilizce dersleriyle iş birliği içerisinde çalışmalarını gerçekleştirdiler. Öğrencilerimiz Hayat Bilgisi dersinde vitaminlerin sağlığımız üzerindeki etkisini inceleyip, görsel sanatlar dersinde gerçekleştirdikleri “’Vitamin Tabakları” etkinliği ile çalışmalarını pekiştirdiler. Öğrenciler, disiplinler arası çalışmanın İngilizce dersi planlamasında da gerçekleştirilen “We are acting out about Vitamins” isimli yaratıcı drama çalışmaları ile kazanımları günlük hayata uyarlayarak ve yaşayarak keyifli bir öğrenme süreci yaşamış oldular.

Disiplinler arası çalışmaların İlkokul öğrencileri üzerinde kalıcı öğrenme sürecini kolaylaştırdığı gerçeğinden hareketle çalışma sürecinde yer alan öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.