TED KOCAELİ KOLEJİ 4. SINIF ÖĞRENCİLERİ ATA’MIZIN HUZURUNDA

TED Kocaeli Koleji 4.sınıf öğrencileri, gerçekleştirdikleri Ankara Gezisinde Anıtkabir başta olmak üzere Ankara’yı gezme fırsatı buldular.

İlk durağı Anıtkabir olan ve Ulu Önder Mustafa Kemal’e saygı ve minnetlerini “Devlet Töreni” ile sunan öğrenciler, gezi turuna; meclis binalarının ve müzelerin gezilmesi ile devam etti. Derslerde öğrendikleri yerleri gezip görmenin heyecanını yaşayan öğrenciler, oldukça mutlu bir şekilde bu eğitici geziyi tamamladılar.

GEZİ ANITKABİR ZİYARETİYLE BAŞLADI
Okul Müdürü Rasim Aydoğuş’un da katıldığı Ankara gezisi, Anıtkabir ziyaretiyle başladı. Anıtkabir’de “Devlet Töreni” ile TED Kocaeli Koleji adına mozoleye çelenk koyan Okul Müdürü Rasim Aydoğuş, “Anıtkabir Tören Defteri”ne düşüncelerini aktardı. Aydoğuş: “89 yıl önce emrinle kurulan Türk Eğitim Derneğinin 38 okulundan biri olan TED Kocaeli Koleji olarak huzurundayız. Hayal ettiğin Türkiye Cumhuriyeti hedefine paralel olarak çocuklarımızın yetişmesi için var gücümüzle çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. Köklerini unutmayan, milli değerlerine sahip çıkan, yüzünü dünyaya dönmüş, çağın ve ötesinde geleceğin gerekliliklerine ayak uyduran nesiller yetiştirirken fikirlerin ve görüşlerin ışığımızdır.” ifadelerini kullandı.
Öğrenciler, Anıtkabir gezisi sonrası Kurtuluş Savaşı Müzesi’ni de ziyaret ettiler. Günün sonunda “İlk Gün Değerlendirmesi Etkinlikleri” öğrencilerin kaldığı otelde gerçekleştirildi. Öğrenciler ayrıca; slogan bulma, şiir yazma ve mini bilgi yarışması ile eğlenceli bir şekilde günü tamamladılar.
İKİNCİ GÜN  ZİYARETLERE DEVAM EDİLDİ
Öğrenciler, Ankara gezisinin ikinci gününde, işledikleri derslerde gördükleri ve fikir edindikleri “Birinci ve İkinci TBMM Binaları”nı ziyaret ederek ülkemizin yakın tarihi ile ilgili bilgilerini pekiştirdiler. TBMM binaları sonrası Anadolu Medeniyetler Müzesi, Ankara Kalesi ve Tabiat Tarihi Müzesi gezileriyle başkentimizi daha yakından tanıyan öğrenciler, Kolej Semtine yapılan panoramik gezi ile TED Genel Merkezi ve TED Üniversitesi’ni de görme fırsatı yakaladılar. Öğrenciler, 2 gün süren gezi sayesinde hem gezerek, görerek öğrendiklerini pekiştirme fırsatı yakaladılar hem de eğlenceli vakit geçirirken ülkemiz yakın tarihi hakkında yeni bilgiler öğrendiler.