TED KOCAELİ KOLEJİ 4.SINIF ÖĞRENCİLERİ ORTAOKUL FEN BİLİMLERİ LABORATUVARINDA

TED Kocaeli Koleji Özel İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri 27 Kasım Pazartesi günü Ortaokul Fen Bilimleri Laboratuvarına giderek öncelikle laboratuvar kullanırken nelere dikkat etmemiz gerektiğini, deney yaparken kullanılan temel araç ve gereçlerin neler olduğunu ve bu araçları kullanırken nelere dikkat etmeleri gerektiğini kavradılar. “Besinlerimiz” ünitesi kapsamında besinlerin özellikleri ile ilgili öğrendikleri bilgileri deneyler yaparak tekrar ettiler ve pekiştirdiler. Sınıf Öğretmenleri ve Ortaokul Fen Bilimleri dersi öğretmenleri eşliğinde besinlerin içeriğinde yer alan karbonhidrat, vitamin, yağ ve proteinleri deney yaparak gözlemlediler.

Fen Bilimlerinin merak giderici ve eğlenceli bir bilim alanı olduğunu yapılan deneylerle kavrayarak, geleceğin bilim insanları olma yolunda ilk adımlarını atmış oldular.