TED KOCAELİ KOLEJİ 5. GELENEKSEL KİTAP HAFTASI

5. Geleneksel Kitap Haftası “Nefes” temasıyla okulumuzun tüm kademelerinde birbirinden değerli konuklarımız ve çeşitli sınıf içi etkinliklerimiz ile 31 Mayıs- 4 Haziran tarihleri arasında çevrimiçi ortamda gerçekleşti.

Öğrencilerimizi kitaplar ve yazarlarla buluşturmak amacıyla geleneksel olarak her yıl düzenlediğimiz Kitap Haftasının bu yıl 5.sini düzenledik. “Nefes” temasıyla gerçekleşen Geleneksel Kitap Haftası süresince birbirinden değerli konuklar öğrencilerimizle buluştu ve okulumuzun tüm kademelerinde pek çok sınıf içi etkinlik gerçekleştirildi.

Tüm kademelerde Padlet uygulaması üzerinden “Altı Çizili Satırlar”ımızı yazarak haftaya başladık. Anasınıfı öğrencilerimiz, sınıf öğretmenleri eşliğinde “Hayalimdeki Kitap”, “5N1K Hikaye Yazma Kutusu”, “Hikayeler Üzerinde Görsel-İşitsel Dikkat Çalışması” gibi çeşitli etkinliklerle haftayı tamamladılar. İlkokul öğrencilerimizin tümü zihin haritalama tekniği ile tanıştılar. Zihnimize ipucu ve görsellerle kodlama yapmayı; bilgileri ve derslerde kullandığımız öğeleri hafızamızda kalıcı hale getirmeyi denediler.

Öğrencilerimiz “Foramind” sitesini kullanarak hem online hem de kağıt üzerinde zihin haritası yapmayı deneyimlediler. Ortaokul öğrencilerimiz Türkçe öğretmenlerinin rehberliğinde “Etkileşimli Okuma Saati” gerçekleştirdiler. Lise öğrencilerimiz hafta boyunca Türk Dili ve Edebiyatı derslerinde Mentimeter programını kullanarak “Kitap Deyince Aklınıza Ne Geliyor?” sorusuyla belirledikleri kelimelerden oluşan yaratıcı yazma çalışması yaptılar.

Öğrenciler en sevdikleri kitap karakterlerini görsellerle canlandırdılar, arkadaşları
bu karakterin hangi kitaba ait olduğunu tahmin etmeye çalıştı. Bir Kitap Haftasını daha keyifle geride bırakırken öğrencilerimize “Her Sayfa Sana Bir Nefes!” diyor, kitaplarla dolu günler diliyoruz!