TED KOCAELİ KOLEJİ 5.SINIF ÖĞRENCİLERİ İSTANBUL ARKEOLOJİ MÜZESİNDE

TED Kocaeli Özel Ortaokulu 5.sınıf öğrencilerimiz İstanbul Arkeoloji Müzesi’nde Matematik Saati tarafından uygulanan “Arkeoloji Müzesi’nde Yolumu Matematikle Buldum!” başlıklı müze ve matematik çalışmasına katıldılar

TED KOCAELİ KOLEJİ 5.sınıf öğrencileri hem müze gezme kültürünü kazanmak hem de matematik dersinin konu kapsamında yer alan uzunluk-ağırlık-zaman ölçme, örüntüler ve süsleme konusunda ilk çağ uygarlıklarının eserlerini gözlemlemek amacıyla İstanbul Arkeoloji Müzesi’ne gittiler. Eski uygarlıkların kullandığı güneş saatini, ağırlık-uzunluk- zaman ölçme araçlarını ve çivi yazısıyla yazdıkları eserlerini büyük bir merakla inceleyen öğrencilerimiz, kendilerine dağıtılan etkinlik kağıtlarındaki sorulara cevap vererek interaktif bir ortamda fikirlerini söylediler.

İSTANBUL ARKEOLOJİ MÜZESİ

1887–1888 yıllarında, dönemin en önemli keşfi olarak kabul edilen Sidon (Sayda, Lübnan) Kral Nekropolü Kazıları’ndan İstanbul’a getirilen İskender Lahdi ve Tabnit Lahdi gibi önemli eserlerin sergilenebileceği bir müze binasına ihtiyaç duyulmuştur .Bunun üzerine arkeolog, ressam ve müzeci Osman Hamdi Bey önderliğinde ve Müze-i Hümayun (İmparatorluk Müzesi) adıyla kurulan Arkeoloji Müzesi 13 Haziran 1891 tarihinde ziyarete açılmıştır. Dönemin ünlü mimarı Alexandre Vallaury tarafından inşa edilen yapıya daha sonra 1903 ve 1907 yıllarında sol ve sağ kanadın eklenmesi ile bugünkü Ana Müze Binası oluşmuştur.