TED KOCAELİ KOLEJİ 5. SINIF ÖĞRENCİLERİ “ORMANYA”DA KEŞİFTE

23 Ekim Çarşamba günü, 5. sınıf öğrencilerimizle Fen Bilimleri ve Türkçe dersi iş birliğinde  “Uzuntarla Tabiat Parkı Ormanya” gezimizi gerçekleştirdik. Öğrenciler, doğal yaşam alanlarında bulunan 53 farklı hayvan türünü yakından inceleyerek canlıların benzer özelliklerine göre sınıflandırıldığını bizzat gözlemleme fırsatı yakaladılar ve birçok bitkiye ev sahipliği yapan Doğal Tabiat Parkında bitki örtümüzün zenginliğine dair farkındalık kazandılar. Aynı zamanda ”Umberto Eco’nun Sayfalarından Doğaya Bakmak” konulu yaratıcı okuma çalışması ile “General ve Bomba” masalını analiz ederek drama çalışması yaptık.  Etkinlik sonunda 5. Sınıf öğrencilerimiz doğamızın ve hayvanların korunmasında üzerimize düşen sorumlulukları, savaşların hayvanlar ve doğa üzerindeki yıkıcı etkisini bir kez daha fark ettiler. Orman köyü/Hobbit evleri serbest zaman aktivitesiyle noktalanan gezimiz, öğrencilerimize hem eğitsel hem de keyifli bir deneyim sağladı.

Tüm fotoğraflar için buraya tıklayabilirsiniz.