TED KOCAELİ KOLEJİ 5. SINIF ÖĞRENCİLERİNİN, GÜZEL ATLAR DİYARI KAPADOKYA’YA BÜYÜLÜ YOLCULUĞU

TED Kocaeli Koleji 5. sınıf öğrencilerimiz doğa ve tarihin en güzel birleşim yerlerinden birisi olan Kapadokya macerası için 13 Nisan Perşembe akşamı büyük bir heyecanla yola çıktılar.

Öğrencilerimiz yıllarca süren coğrafi olayların meydana getirdiği Peribacaları’ndan; Güvercinlik Vadisi, Esentepe, Göreme Açık Hava Müzesi, Avanos Çanak Çömlek İmalathaneleri, Onyx Atölyesi, Derinkuyu Yeraltı Şehri, Ihlara Vadisi ve Tuz Gölü gibi birbirinden güzel ve tarih kokan mekanları gezme ve o bölge hakında bilgi alma fırsatı yakaladılar. Öğrenciler bölgeden ayrılırken Kapadokya’yı hatırlatacak ve anılarında güzel izler bırakacak hediyelik eşyalar aldılar.

5.sınıf öğrencilerimiz için yapılan Kapadokya turu M.S IV. yüzyıldan XIII.yüzyıla kadar yoğun bir şekilde manastır hayatına ev sahipliği yapan ve bir kaya yerleşim yeri olan “Göreme Açık Hava Müzesi”gezisiyle başladı. Açık Hava Müzesi sonrası öğrenciler “Esentepe Panaromik Gezisi” sayesinde birbirinden ilginç peri bacalarını görme fırsatı yakaladılar. Tamamen doğal oluşumla ortaya çıkan deve görünümlü peribacası, öğrencilerin ilgi odağı oldu. Kapadokya turunda öğrenciler öğle yemeğinde “Uranüs Sarıkaya Restoranı”nda yöresel yemeklerinin tadını kanun eşliğinde çıkardı. Öğle yemeğinin ardından bölgede çıkmakta olan Onyx taşının işlendiği , birbirinden güzel ve değerli taşların satışının yapıldığı mağazada taşlar ve faydaları hakkında detaylı bilgi edindiler.

Kapadokya ile özdeşleşen çanak ve çömlekler için Avanos’ta bulunan bir atölyeye giderek çanak çömlek yapımını yerinde izleme şansını yakaladılar ve alışveriş imkanı buldular. Keyifli bir atölye ziyareti sonrası Uçhisar’da bulunan, ismini yüzyıllardır bölgede yaşayan güvercinlerden alan meşhur “Nazar Boncuklu Ağaç” ve “Testili Ağac”ı gördükleri bu eşsiz Güvercinlik Vadisi’nde eşsiz dakikalar yaşadılar. Kapadokya’nın simgesi olan, iki büyük bir küçük peribacasından oluşan, birçok turistin ilgiyle ziyaret ettiği “Üç Güzeller”in efsanesini dinleyerek bol bol fotoğraf çektiler. Gün oteldeki akşam yemeği ve sonrasında yapılan eğlenceli etkinliklerle son buldu.

Turun ikinci gününde ise ilk durak binlerce kişinin barınma, yeme-içme, ibadet, savunma ihtiyacını karşılayabilecek düzeyde olan 8 katlı “Derinkuyu Yeraltı Şehri” oldu. Öğrencilerimiz içerisinde mutfak ,kiler, kilise, mezar odaları, şaraphane, ahır, havalandırma gibi bölümleri barındıran bu yeraltı şehriyle ilgili rehbere sorular sordu ve bu bölge hakkında bilgiler aldılar.

Tur öğle yemeğinin ardından, müthiş doğası, vadi içine oyulmuş kiliseleri, Melendiz Çayı’nın büyüleyici görüntüsü ile inanılmaz güzellikte bir atmosfere sahip olan “Ihlara Vadisi”nde uzun bir yürüyüş ile devam etti. Yürüyüş sırasında öğrencilerimiz Yılanlı, Ağaçaltı ve Sümbüllü Kilisesi’ne dair ilginç anlatılar dinlediler. Büyüleyici bir güzelliğe sahip olan Kapadokya turu öğrencilerimizin “Tuz Gölü”nde hatıra fotoğrafları çektirmeleri ile son buldu. Öğrencilerimiz bu iki günlük büyüleyici tur sayesinde hem anılarını süsleyecek mutlu vakitler geçirdiler hem de eğlenmenin ve öğrenmenin tadına vardılar.