TED KOCAELİ KOLEJİ 5.SINIFLAR ORYANTASYON PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TED Kocaeli Kolejinde 4.sınıftan 5.sınıfa geçen öğrencilerin; eğitim sürecinin çok önemli bir aşaması olan bu dönemde, Atatürk ilkeleri doğrultusunda sürdürülen ortaokul eğitim anlayışını fark etmeleri, hem TED’li kimliğini geliştirmeleri hem de yerleşkelerini, öğretmenlerini, sosyal ve kültürel olanaklarını tanımaları amacıyla düzenlenen bu oryantasyon gününü her bir öğrenci eğlenceli ve eğitici etkinlikler çerçevesinde geçirdi.

Şube Rehber Öğretmenleri ve idarecilerimizin 5.sınıf öğrencilerimizi karşılamasıyla başlayan gün, müzik öğretmenimiz eşliğinde TED Marşı’nın okunması ve pekiştirilmesiyle devam etti. Ardından yeni sınıf arkadaşları ve öğretmenleriyle keyifli bir kahvaltı yapan öğrencilerimiz, ortaokul sürecine dair genel bilgilendirme ve tüm branş öğretmenleri ile tanışma adına bir araya geldiler. Sınıf içi tanışma etkinliğinin akabinde de öğrencilerimiz; beden eğitimi öğretmenleri rehberliğinde “TİC TAC TOC, oryantiring ve mekik koşusu yarışı” gibi etkinliklerle birbirleriyle paydaş olacakları eğitici etkinliklere katıldılar.

Yarını bugünden yaratma amacıyla bir araya geldiğimiz oryantasyon programını “Beden Perküsyon” etkinliğiyle tamamlayan 5.sınıf öğrencilerimiz günün sonunda hissettikleri duygularını kartlara yazarak panoya yapıştırdılar. Günün sonunda, ortaokul işleyişi hakkında bilgi sahibi olan ve zihinlerindeki soruların cevaplarını alma fırsatı bulan öğrencilerimiz; yeni eğitim-öğretim sürecine büyük bir heyecan ve umutla başlamak üzere ailelerine teslim edildiler.