TED KOCAELİ KOLEJİ 6. SINIF ÖĞRENCİLERİ, KOCAELİ BİLİM MERKEZİ’NDE!

TED Kocaeli Koleji 6. Sınıf öğrencileri ile Kocaeli Bilim Merkezine gezi düzenlendi. Öğrenciler, fen bilimleri ve matematik derslerinde işlenen temalara yönelik modelleri keşfederek özel tasarım galerilerinin yanı sıra bilim şovunda da keyifli zaman geçirdiler.

Öğrencilerin birlikte etkinlik yapabilme becerisi, gözlemlemiş ve incelemiş oldukları bilgileri derste sunum halinde paylaşabilme becerisi, okul dışında da öğrenme ve bilgi sahibi olma konusunda gelişmeleri için kentimizde kaliteli ve yenilikçi eğitim anlayışıyla adından sıkça söz ettiren TED Kocaeli Koleji 6. Sınıf öğrencileriyle, Kocaeli Bilim Merkezine bir gezi düzenlendi. Bilimin Sultanları, Algı ve Gerçeklik, Dinamik Dünya alanlarında model çalışmaları deneyimlediler.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK ortaklığı ile hayata geçirilen bir proje olan Kocaeli Bilim Merkezi, Türkiye’nin en büyük endüstriyel dönüşüm projesi olmasının yanı sıra, 1934 yılında kurulan SEKA Kâğıt Fabrikası içindeki 8.500 metrekarelik alan üzerinde yer almasıyla da biliniyor. 70 yıl kâğıt üretimi gerçekleştiren SEKA Kâğıt Fabrikası restore edilerek yoluna Kocaeli Bilim Merkezi ve SEKA Kâğıt Müzesi olarak devam etmekte. Kocaeli Bilim Merkezinde, yaklaşık 250 deney düzeneği ve özel tasarım galerilerin yanı sıra bilimsel çalışmaların yapıldığı atölyeler, bilimsel gösteri ve söyleşilerin yapıldığı bilim sahnesi, sergi alanları, kütüphane, araştırma ofisleri, bilim kafe yer alıyor.

Tüm fotoğrafları görmek için tıklayınız