TED KOCAELİ KOLEJİ 8. SINIFLARI DİSİPLİNLER ARASI KİTAP İNCELEME PROJESİNE BAŞLADILAR

Üst düzey bir düşünme süreci olan okuma eylemi; metni anlama, yorumlama, eleştirme ve yaratıcı değerlendirme aşamaları sonrası anlama düzeyleri belirlenebilen karmaşık bir beceridir. Okumanın bir süreç olarak kabul edildiği okulumuzda Türkçe ve Sosyal Bilimler zümresi olarak öğrencilerimizin okuma, anlama, eleştirme ve sunma aşamalarını takip ederek kitap okuma aşamalarını tamamlamalarını sağlamaktayız.

Atatürk’ü Anma Haftası kapsamında 8. sınıflarımızın okuduğu kültür kitaplarından biri olan “Atatürk Anlatıyor” adlı esere yönelik disiplinler arası ve sürece dayalı bir proje çalışmasına başlandı.  Türkçe ve İnkılap Tarihi derslerinde yürütülmeye başlanan projede; öğrencilerimize Ulu Önder Atatürk’ü ve onun düşüncelerini anlama, tarih bilinci kazanma, okumayı bir disiplin haline getirme, okuduklarını anlayarak eleştirel bir bakış açısıyla değerlendirme, ıraksak düşünme, duygu ve düşüncelerini hem yazılı hem de sözlü olarak etkili ve anlaşılır biçimde ifade etme becerilerinin kazandırılması hedeflenmiştir. Proje; kolaj çalışmaları, ürün sergileri ve bireysel sözlü sunum aşamalarıyla tamamlanacaktır.