TED KOCAELİ KOLEJİ 8. SINIFLARIN LİSEYE UYUM ETKİNLİKLERİ

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesinde 8. sınıf öğrencilerimize liseyi tanıtmak ve öğrencilerimizin liseye uyumunu kolaylaştırmak için yapılan oryantasyon çalışmalarının 3. bölümü “Felsefe” dersi kapsamında düzenlendi.

9 Mart ve 11 Mart 2020 tarihlerinde lisemizin felsefe öğretmeni ile 8. sınıf öğrencilerimiz buluştu. Lisemizin felsefe dersine yaklaşım şekli ve öğrenciye kazandırmayı hedeflediği düşünsel beceriler hakkında bilgi verildi. Ardından Cömert Ağaç isimli öykü P4C metoduyla soruşturuldu. Öğretmen ve öğrenci, ebeveyn ve çocuk arası ilişkileri, sorumluluk, yardımlaşma, bencillik gibi kavramlar üzerinden yürütülen soruşturmada öğrencilerimiz; eleştirel ve felsefi düşünme türlerini deneyimlemiş oldular.