TED KOCAELİ KOLEJİ ANA SINIFI ÖĞRENCİLERİ MUTFAK ETKİNLİĞİ DERSİNDE “MEYVEDEN ÇÖP ŞİŞ” YAPTILAR

TED Kocaeli Koleji Anasınıfı öğrencileri 11 Ekim 2019 Cuma günü okulun mutfağında meyveden çöp şiş yaptılar.

TED Kocaeli Koleji Anasınıfı öğrencileri mutfak etkinliği dersinin bu haftaki etkinliğinde öğretmenleriyle birlikte “Meyveden Çöp Şiş”  yaptılar. Minik aşçılar, kullanılan malzemeleri tanıdı, sağlığımızı tehdit etmeden atıştırmalık olarak yenebilecek bir yiyecek olduğunu öğrendiler. Meyveden çöp şişte kullanılan malzemeleri tanıyan öğrenciler; muz, elma, üzüm, mandalinaları doğrayıp çöp şişlere taktılar ve afiyetle yediler. Bu etkinlik, öğrencilerde “parça-bütün, az-çok, uzun-kısa, kompozisyon oluşturma, yeni ürün elde etme”  kavramlarını, becerilerini ve küçük kas gelişimlerini destekledi.

Tüm fotoğrafları görmek için buraya tıklayabilirsiniz.