TED KOCAELİ KOLEJİ ANASINIFI 5 YAŞ GRUBU ÖĞRENCİLERİ 01-15 MART ETKİNLİKLERİ

Anasınıfı 5 Yaş öğrencileri, Mart ayı “Teknolojik Yaşam”temasının 15 günlük periyodu ile ilgili beyin fırtınaları yapıp, kavram ağını oluşturdu.

5 yaşlarımız, temanın içinde yer alan “Mucit nedir?,İcat nedir?” öğrendik ve “Mucitler ve İcatları” ile ilgili eğitsel videolar izleyerek önemli bilgiler edindik. İlk icatlardan istediğimizi seçtik ve görsel algı-dikkat becerimizi geliştirmek amacıyla görsel çizim çalışmamızı başarılı bir şekilde tamamladık. Alexander Graham Bell’i tanıdık ve hayalimizdeki telefonu resimledik.

“Haberleşmede, Ulaşımda, Oyuncaklarda ve Ev Aletleri”nde geçmişten günümüze teknolojinin gelişimi ile ilgili eğitsel videolar izleyerek sohbet ettik. Teknoloji ve Yaratıcılık becerimizi geliştirmek amacıyla “Teknoloji ve İcatlar” ile ilgili sanat çalışmaları yaptık. Eğlenceli Bilim etkinliğimizde “Hareketli Dünya”  deneyimizi başarılı bir şekilde uyguladık. Bahçe etkinliğimizde menekşegillerden “çuha çiçeği” ekimini gerçekleştirdik ve ektiğimiz bezelyelerin etrafındaki yabani otları temizledik. Minik TEMA etkinliği olarak “Doğada Gizlenenler” çalışma sayfamızı başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. “Geri Dönüşüm ve Atıklar” ile ilgili bilgi almak için İZAYDAŞ’a gezi düzenledik.

Fotoğrafların tamamına buradan ulaşabilirsiniz.